Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta a Balaton mellett

Augusztus 18-án a Balaton-parti településen, Gyenesdiáson mérkőznek meg egymással a környék legnagyszerűbb lovasai. A Festetics Vágta előfutamát 10. alkalommal rendezik meg, a megszokott programok mellett újdonságokkal is készülnek a szervezők.

A Nemzeti Vágta előfutamát, a Festetics Vágtát a Helikon Kastélymúzeum és Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata összefogásával rendezik meg. A fókuszban a magyar lovas kultúra és a hagyományőrzés áll majd. A vasárnapi lovas esemény ünnepi megnyitóval veszi kezdetét, majd elindulnak a Festetics Vágta előfutamai és a Kishuszár futam.. A rendezvényt hagyományos lovas programokkal színesítik, a látogatók részt vehetnek a kocsitoló versenyen és kipróbálhatják a huszár karusszelt. A rendezvény helyszínéül szolgáló Faludi-síkon bemutatót tart a Sárkányos Lovagrend, a Csákberényi csikósok csapata és az Országos Agarász Egyesület, továbbá fellép a Gyenesdiási Lovas Sport Egyesület, Arisztokraták a nyeregben című produkciójával.

A futam hétvégéjén az érdeklődők ellátogathatnak a Történelmi Lovasfesztiválra is a közeli Keszthelyre, ahol fogatbemutatókkal, huszárfelvonulással és szakmai előadásokkal várják a közönséget.

Fotóink a 2018-as Festetics Vágtáról »

2019. augusztus 14.