Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kecskemét a Nemzeti Vágta következő állomása

A Hírös7 programsorozat részeként rendezik meg a Nemzeti Vágta kecskeméti futamát augusztus 24-én. A lovas eseményt a Rudolf Huszárlaktanyában tartják, amelyet kifejezetten lovak és lovasok részére építettek. A város vezetésének határozott szándéka, hogy a laktanya területén lovas centrumot hozzanak létre.

A Hírös Vágta szervezői elhatározták, hogy a történelmi jelentőségű Rudolf laktanyába visszahozzák az egykori aktív lovas életet. A helyszínen létesülő szabadidőközpontban a lovassportok mellett egy évente megrendezett huszártalálkozót is szerveznek, amellyel az egykori huszárok emléke előtt kívánnak tisztelegni.

A szombati rendezvény főképp a huszár hagyományokra épül. Az ingyenes esemény a huszártábor felállításával kezdődik, majd a Kishuszár Vágta és a Hírös Vágta előfutamaival folytatódik. A kecskeméti futamot a Huszárbandérium karusszel bemutatója és huszártoborzó színesíti. Az érdeklődők megtekinthetik a csikós versenyt, de még csikós lovas bemutatón is részt vehetnek. Emellett olyan egész napos programokra lehet számítani, mint lovas szakkiállítás- és vásár, illetve állatsimogató és kecskefutam.

A 2018-as évi Hírös Vágtán készült fotóinkat itt találja »

2019. augusztus 22.