Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta 2011
Szeptember 14-18.

Sajtótájékoztató (Domonyvölgy) – május 31.


Kiröppent hüvelyéből a Díszszablya! A sajtótájékoztató folyamán kardceremónia keretében nyújtotta át dr. Tamás István, a Nemzeti Vágta korábbi elnöke a Verseny vándordíját Lázár Vilmosnak, a hagyományőrző lovasverseny új elnökének.

 

 

2011. május 31-én, Domony-völgyben, a mesés Lázár lovasparkban, összegyűlt a magyar lovas társadalom jelentős része, hogy izgalmas, nagy médiaérdeklődésre számot tartó sajtótájékoztató keretében beiktassák a Nemzeti Vágta új elnökét, Lázár Vilmost és ezzel megnyissák az új „Vágta évet”. A Nemzeti Vágta társelnöki posztját Lázár Zoltán és Mondok József tölti be.
A beiktatás során, a kardceremónia keretében az új elnök átvette a Nemzeti Vágta díszkardját elődjétől, és ezzel elfogadta a megtisztelő tisztséget, és az összes feladatot és kötelezettséget is. A Nemzeti Vágta új elnöke felkérésére dr. Tamás István a Nemzeti Vágta Kuratórium tagja lett.

 

  

 
A díszkardot Gajdos Zsolt, a 2010-es döntő győztese személyesen hozta el az eseményre, így az mostantól a szeptember 14-18-i Nemzeti Vágta döntőjének végéig a Nemzeti Vágta Főkapitányának, Székely Tibor felügyelete alatt áll. A 2011-es döntő győztese az ő kezéből veheti majd át, a díjkiosztón a nevezetes vándordíjat.

 

  

 
2011-ben, hagyományos programok mellett, mint: Országkonyha, Vágta Korzó, Széchenyi Pálya, számos eddig nem látott program is helyet kap, valamint egy új sportág születésének is szemtanúi lehetünk. Lázár Zoltán (a Nemzeti Vágta társelnöke) vezényletével egy új, hazai fejlesztésű, kifejezetten erre a pályára létrehozott, kettes fogatot építenek, mellyel igen látványos verseny ígérkezik a Nemzeti Vágta első fogatvágtáján.

 

 

 
A Nemzeti Vágtára direktben szeptember elejéig lehet nevezni. A 2011-es év győztese már javában tréningez vagy versenyez valamelyik Elővágtán (nevezési feltételek a Nemzet Vágta menüpont alatt). A vidéki versenyek országszerte egész nyáron zajlanak. A Nemzeti Vágta direkt nevezőin túl a vidéki elővágták első három helyezettje is megmérettetheti magát a Hősök terén a mindent eldöntő viadalban a 10 milliós fődíjért.
Ne feledjük a tavalyi sikertörténetet, ahol Gajdos Zsolt a Nemzeti Vágta leggyorsabb lovasa, a Nyírségi Vágta nyerteseként érkezett a Fővárosba és szerezte meg a Nemzeti Vágta győztese címet.

 

 

 Az új „Vágta év” elindítását számos híresség, ismert és népszerű személy ünnepelte együtt a szervezőkkel. Mindannyian a Nemzeti Vágta elkötelezett hívei, akik később számot adtak lovas tudományukról. Kaszás Géza ménest, Talmácsi Gábor és Bárdosi Sándor pedig kocsit hajtott. De itt volt Rúzsa Magdi, Terecskei Rita, Bebe, Hajas László, Pataky Attila, Mága Zoltán, Trokán Nóra, Papadimitriu Athina, Növényi Norbert és még sokan mások.Lázár Vilmos 2011-re is bejelentette a jótékonysági sztárfutamot, de az indulók névsorát még nem kívánta nyilvánosságra hozni. Néhány híresség indulása azonban borítékolható.

Nyeregbe vidék, Nyeregbe Magyarország!