Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Gyógyfürdőbe megy a Vágta

Igazán sűrű hétvége elé néz aki személyesen akarja követni a Vágta Szezon következő fordulóit. Szombaton Vajdaság, vasárnap Cegléd rendezi meg a Nemzeti Vágta soron következő Elővágtáját. A II. Ceglédi Vágta a VII. Bor és laskafesztivál keretében várja a látogatókat a Gyógyfürdő és Szabadidőközpont területén.

 
Már pénteken elkezdődnek Cegléden a Bor és laskafesztivál programjai, vasárnap azonban már minden a lovakról és a II. Ceglédi Vágtáról szól majd. Reggel 9 órától díjugrató verseny szórakoztatja a közönséget, később csikósok, szablyavívók és lovas akrobaták mutatják be tudásukat. A kiváló lovas - nem mellesleg Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutam-győztes - Sasvári Sándor ezúttal önálló lovasbemutatóval készül, a gyerekeket pedig egész nap lófoglaló népi kézműves játszóház várja. A remek programok között persze a legfontosabb a Ceglédi Vágta döntője lesz, ahol kiderül, a térség lovasai közül melyik kettő vehet részt szeptemberben a Hősök terén megrendezendő Nemzeti Vágtán.
 
Rendezvényünk célja a hagyományőrzés, de egyúttal azt is szeretnénk, hogy Cegléd polgárai és a hozzánk látogató vendégek kikapcsolódást, szórakozást találjanak nálunk ezeken a nyári napokon. Számunkra a Nemzeti Vágta nem csak egy lóverseny, a lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe. A Ceglédi Vágta is ezt a mintát szeretné követni.” – mondta Földi László polgármester.
 
A tavalyi Ceglédi Vágtáról Monorierdő és Tiszaalpár lovasa jutott további a fővárosi megmérettetésre. Hogy idén kik örülhetnek lovaik teljesítményének, az vasárnap estére kiderül.
 
  
 
 További információk: www.vagta.hu, www.laskafesztival.hu
 
 
2014. június 18.