Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hagyományosan Kaposváron zárul a Vágta-szezon

2015. augusztus 23-án immáron 4. alkalommal mérik össze erejüket Somogy megye leggyorsabb lovai és legügyesebb lovasai a Kaposvári Vágta keretében, hogy kiderüljön, kik képviselhetik településüket szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban. 

A szervező Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület ebben az évben is mindent megtesz, hogy látványos futamokon szurkolhasson a közönség. Az eddig nevező 16 település, Kaposvár, Szenna, Somogyaszaló, Polány, Patca, Bőszénfa, Kadarkút, Nagyszakácsi, Tapsony, Jákó, Csököly, Rinyakovácsi, Rinyaszentkirály, Vése, Kaposújlak és Nagyatád mellett a kamaszok is összemérik sebességüket.

A versennyel egyben ünnepli 15. születésnapját a helyszínt biztosító Meistro Lovastanya, ennek köszönhetően nagyszabású gálaműsorral készülnek, melynek sztárvendégei Kassai Lajos lovasíjász világrekorder és Mészáros Árpád Zsolt színész-énekes, aki természetesen lovas is. Idén is lesz solymász bemutató, lovagi torna, lovas kaszkadőr show, magasugró verseny ember és ló között, western lovasbemutató és a fináléban ott lesznek a lovasok, akik az elmúlt 15 évben kitanulták a Meistro Lovastanyán a „betyár” szakmát.

A programot 12:30-kor Szita Károly, kaposvári polgármester nyitja meg a szennai iskola táncosainak közreműködésével. Az előfutamok 13 órakor, a gála 16 órakor, a döntő futam 18 órakor kezdődik. A belépés ingyenes, a tombola fődíja pedig ismét egy póni lesz.

Nyeregbe Kaposvár! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.meistro.hu

Fotók a 2014-es Kaposvári Vágtáról »

2015. augusztus 17.