Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Új helyszínen a Borsodi Vágta

Változatlanul izgalmas futamokkal és látványos lovas programokkal egy új helyszín, Hernádkak-Belegrád ad otthont a negyedik Borsodi Vágtának. 2016. augusztus 13-án itt dől el, hogy a térség lovasai közül kik képviselhetik településüket szeptember 16-18 között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

A Borsodi Vágta programsorozata a versenyre érkező lovak és lovasok számára már reggel 7 órakor elkezdődik, a közönséget pedig 10:30-tól várják. A rendezvényt Hajdú János, Hernádkak polgármestere, valamint Bendes Csaba elővágta igazgató nyitják meg. A Borsodi Vágta fővédnöke: Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő. A pályaszentelés után a jövő generációját képviselő fiatal lovasok ülnek először nyeregbe, hogy egy várhatóan izgalmas verseny során kiderüljön, közülük ki szerez indulási jogot a Kishuszár Vágta budapesti futamára.

A Borsodi Vágta előfutamai 11:30-kor kezdődnek. Amíg a megmérettetés után a lovak és lovasaik pihennek, a közönség a Puszta Ötös bemutatójában gyönyörködhet, emellett, zenés-táncos programok kínálnak szórakozást. Borsodba is ellátogat a győri Rodeó Team, kaszkadőr show-juk minden bizonnyal a Hernádkak-Belegrádra érkező nézők között is osztatlan sikert arat majd. A Borsodi Vágta döntőjét 16:30-kor rendezik meg. Ezúttal is a verseny első három helyezett lovasa szerez indulási jogot a Nemzeti Vágta budapesti döntő futamaira, ahol ország-világ előtt bizonyíthatják ügyességüket, rátermettségüket.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek idén a gyerekek szórakoztatására, így amíg szüleik a versengő lovasokat figyelik, számukra zenészek és bábosok kínálnak vidám programot. Ezen kívül egész nap pónilovaglás és kézműves foglalkozások várják a kicsiket a negyedik Borsodi Vágtán.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.borsodivagta.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Borsodi Vágtáról »

2016. augusztus 9.