Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ötödik alkalommal rajtoltak a lovasok a Ceglédi Vágtán

Egyre népszerűbb a civil kezdeményezésből induló rendezvény

Ötödjére álltak rajthoz Cegléd és környékének lovasai június 18-án a Nemzeti Vágta egyik előfutamán. Az eredetileg civil kezdeményezésre induló Ceglédi Vágta évről-évre egyre több nézőt vonz, idén is közel 3000 ember volt kíváncsi arra, mely települések lovasai jutnak tovább szeptemberben a budapesti futamra.

Szokásokhoz híven idén is a Ceglédi Laskafesztivál keretein belül rendezte meg a város a térségi Elővágtát, melyen Újszilvás, Helvécia és Decs lovasai bizonyultak a leggyorsabbnak. Így Szabó Levente, Nagy Krisztofer és Schvarzenbart Bálint már biztosan versenyezni fog lovával a 10. Nemzeti Vágtán szeptemberben. Bár Cegléden a fogathajtásnak és a díjugratásnak nincsen nagy hagyománya, a ceglédi emberekben, a település mezőváros jellegéből fakadóan zsigerileg benne van a lovak iránti szeretet.

Az Elővágta versenyein túl ebben az évben rendeztek először agárfuttatást és nem maradhatott el a Ride and Drive verseny sem, aminek lényege, hogy minél gyorsabban kell végigmenni egy akadálypályán, hol lóháton, hol terepjáróban ülve. A gyerekes családoknak kedvezett a lófoglaló játszóház, a lóverseny célba dobás, a lovasíjász bemutató és a Blaskovich Múzeum Kincsem emlékeit bemutató foglalkozása is.

Bár ceglédi lovas nincs a dobogósok között, a város szabadkártyával indul majd az őszi összecsapáson és reményeik szerint idén végre a középdöntőbe is bejutnak majd.

A következő elővágta helyszín: 2017. június 24. Dunaszerdahely

További információ: www.vagta.hu

Fotógalériánk a Ceglédi Vágtáról »

2017. június 20.