Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Különleges terepen zajlik a Nyírségi Vágta

Öt megye húsz településének lovasa csap össze szombaton Nagykálló-Harangodon a Nyírségi Vágtán, hogy eldöntsék, a régió melyik két lovasát küldjék csatába szeptemberben a Nemzeti Vágta fővárosi versenyében. A térségből érkező lovasok kétszer is megnyerték már az országos viadalt, most is hasonlóan szép eredményre készülnek.

A Nemzeti Vágta idei hatodik előfutamát rendezi meg a Nagykálló melletti Harangodon a Szeva-Team Lovassport Egyesület. A Nyírségi Vágtára ezúttal öt megye húsz lovasát várják, a közönséget pedig a hagyományos „Vágta-forgatag” szórakoztatja a lovas versenyek mellett. Lesznek solymász-, huszár-, és lovasíjász bemutatók, vidámpark a kicsiknek, gasztronómiai ínyencségek pedig a nagyobbaknak.

Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, amelyeken keresztül minél szélesebb körben megismertethetjük a látogatókkal a lovassport adta lehetőségeket, miközben egyéb kulturális csemegéket is kínálunk minden korosztály számára” – mondta Szekfű Zoltán, a Nyírségi Vágta főszervezője.

 

  

A verseny idén új helyszínre került. A Nagykálló melletti Harangod dombos-ligetes táj, a tóval együtt egész évben látogatható kiránduló célpont, most pedig különleges keretet ad a Nyírségi Vágtának.

Az itteni lovasok különösen elszántak, motiválja őket, hogy már kétszer volt nyírségi győztese a Nemzeti Vágtának Suták Vanda és Gajdos Zsolt személyében. Tavaly Tímár és Ajak lovasa örülhetett a továbbjutásnak. Hogy idén a verseny után kik lesznek a legboldogabbak, az szombat estére kiderül” – mondta a versenyigazgató.

Az egész napos Vágta-láz minden bizonnyal a tombolasorsolásnál éri majd el tetőfokát, hiszen a fődíj egy lipicai mén lesz! A tombola bevételéből a szervezők a Nagykállói Beteg Gyermekekért Alapítványt támogatják. A szombati rendezvényt a Diamond zenekar lemezbemutatója és a Piramis együttes nagykoncertje zárja majd Nagykálló-Harangodon.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

Bővebb információk: www.vagta.hu, www.szevateamlse.hu

Fotógalériánk a 2013-as Nyírségi Vágtáról »

 

2014. június 11.