Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Meglepetések a Székely Vágta döntőjében

Idén július 13-15. került megrendezésre a Nemzeti Vágta Sepsiszentgyörgyi Előfutama, a Székely Vágta, a Kovászna megyében található Óriáspince-tetőn. A látogatók egész hétvégén hagyományos lovas programokon vehettek rész.


A 8. Székely Vágta döntőjében két tapasztalt versenyző, és két újonc állhatott rajthoz. A fiatal versenyzők mindenkinek meglepetést okozva szoros küzdelemben hagyták le a visszatérőket. A győztes Tamás Csaba lett, aki Farkaslakáról érkezett, és Fiber nyergében versenyzett. A második helyen a maksai Papp Alpár ért célba, Ecsed Roven Randi hátán. Harmadiknak a kétszeres Vágta-győztes, Zsigmond János és Timpex Amata futottak be Lemhény képviseletében, akik bár két körön át vezettek, végül lemaradtak. Ők hárman képviselhetik a székelyföldi magyarokat a budapesti Nemzeti Vágtán.


Idén először rendeztek a Székely Vágtán a junior korosztály számára Kishuszár Vágtát. A verseny bajnoka Fatima nevű pónilován Kolumbán Örs István lett, aki így már másodszor állhat rajthoz a Hősök terén.

A nemzetközi futam győztese Mihalcea Valentin, aki Karino nevű lova hátán aratott győzelmével elnyerte a lehetőséget, hogy ő képviselje Romániát szeptemberben a Nemzeti Vágtán.

Fotógalériánk a Székely Vágtáról »

2018. július 20.